Brandveiligheid

Batterijen
Hoewel het niet je eerste gedachte zal zijn wanneer je je telefoon aan de lader legt, of de batterijen in het speelgoed van je dochter of zoontje herlaadt, kan het verkeerd gebruiken van batterijen ontzettend gevaarlijk zijn. Batterijen kunnen namelijk heel erg warm worden en daardoor vlam vatten.

Het gaat hier om zogenaamde lithium-ion batterijen die onder meer gebruikt worden in telefoons, laptops, powerbanks, maar ook in elektrische fietsen en speelgoed als hoverboards. Grote kans dus dat er zich op dit moment een Li-ion batterij bij je binnen handbereik ligt.

Een rookmelder kan je op tijd waarschuwen bij gevaar. Zorg er daarom voor dat je je apparaten alleen oplaadt in ruimtes waar een rookmelder hangt. Daarnaast raden we je aan om je batterijen zoveel mogelijk op te laden wanneer je thuis bent.

Brandveilig maken van huizen
De brandweer heeft een folder ontwikkeld met informatie over het brandveiligmaken van huizen waarin kinderen wonen. Klik hier

Informatie van www.brandweer.nl