12 t/m 17  jaar

Iedere leeftijd zijn eigen speelgoed

Over deze Leeftijdsgroep

Spelen houdt al lang niet meer op als je de basisschool verlaat. Dat komt ongetwijfeld omdat het aanbod steeds meer gericht wordt op 12 plussers. Moeilijker spellen spelen kinderen van deze leeftijd ook graag.

  Koopwijzer 12 t/m 17 jaar

Versjesboek met wiegeliedjes
Muziekdoosje
Mobiel, kinderwagenhanger
Rammelaar, bijtfiguren

Babygym, activity-center, duikelaar
Badspeelgoed
Bal van badstof of plastic
Zachte (wasbare) knuffelpop of knuffeldier
Stapelbekers, blokken

Trommel, hamerbank
Looprek, duwkar
Grote plastic auto
Babytelefoon
Enz.

Speelgoed en spellen voor kinderen van 12  t/m 17 jaar

Who's The Dude
Who's the Dude is een hilarisch partyspel waarbij in 45 seconden een opdracht of situatie moet worden uitgebeeld. De overige spelers moeten raden waar het om gaat. Het bijzondere en extra lachwekkende element van Who's the Dude is, dat de situatie moet worden uitgebeeld samen met The Dude, een bijna levensgrote opblaaspop. Dat levert komische en misschien zelfs genante situaties op, maar vrolijkheid is gegarandeerd! De tijdsdruk en het competitie-element maken het spel extra spannend. Het spel vraagt om creativiteit om snel te bedenken hoe een situatie uitgebeeld moet worden en vindingrijkheid van degenen die moeten raden wat er uitgebeeld wordt. De pop helpt de uitbeelder om uit zijn/haar comfort zone te treden, waarmee het zelfvertrouwen gesterkt kan worden. Een leuk verbindend spel. Klik op de afbeelding voor meer info. Van Identity Games.

ZigZag Puzzler
Twee spelmodussen = dubbel zoveel denkplezier! Met dit 3D-puzzelspel kun je een piramide bouwen of een zigzagpatroon. Kun jij de kleuren laten overeenstemmen met die van de opdracht? Met de 80 opdrachten (40 voor elke spelmodus) hou jij jouw brein wel even bezig! Het transparante deksel houdt de puzzelstukken en het spelbord bij elkaar zodat je alles makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Door ZigZag Puzzler te spelen worden de volgende Cognitieve Vaardigheden gestimuleerd: Planning, Probleemoplossend Denken, Ruimtelijk Inzicht KLik op de afbeelding voor meer info. Van Smart Games.

Rolit bordspel
Rolit is het bekende vierkleurige ballenspel waarbij jij moet zorgen dat jouw kleur aan het einde van het spel het meest zichtbaar is! Van de ballen van de tegenstander tussen die van jou. Roll it! Draai ze naar je kleur, maar denk alvast verder, omdat ze zo maar weer door te tegenstander teruggedraaid kunnen worden. Goliath Rolit is makkelijk te leren, met veel tactische mogelijkheden. Klik op de link in de afbeelding voor een Video. Van Goliath.

The Great Tour Bordspel
Welkom bij de Great Tour! Europa heeft vele hotspots en jij gaat ze bezoeken met een groep toeristen in een minibus. Je rijdt van La Scala in Milaan naar de Arc de Triomphe in Parijs om daarna koers te zetten naar Amsterdam. De concurrentie probeert het sneller en beter te doen dan jij. Dus moet je je tickets handig uitzoeken en slim manoeuvreren. Wie dat het beste doet scoort de meeste punten. De bonus voor de snelste Great Tour kan het spel compleet op zijn kop zetten. Klik op de link in de afbeelding voor een Video. Van Selecta.

Nikko DRL Air Race Vision 220 FPV PRO
De eerste, toegankelijke First Person View (FPV) race drone waarmee je je volledig in de race waant met professionele 5.8GHz video overdracht: zonder beeldvertraging! Door de meegeleverde bril zie je wat jouw drone ziet, direct en zonder vertraging! 4 videokanalen voor races met meerdere spelers. De drone is uitgerust met multi-kleuren LED's die kunnen worden ingesteld op een specifieke kanaal-kleur, voor gemakkelijke herkenning tijdens de race. Neem je race met video op en neem foto’s met de meegeleverde micro SD kaart. Met 3 ervarings-instellingen van Beginner tot Pro. Instelbaar snelheidsniveau (tot 40+ km/u) en aanpasbare Beta-Flight software die zelfs de meest ervaren piloot veel vliegplezier zal geven! Klik op de link in de afbeelding voor een Video. Van Nikko.

Folders over speelgoed

De Stichting SpeelGoed Nederland geeft over verschillende onderwerpen informatie.
Deze informatie kan via de website worden gedownload of door verenigingen, scholen enz. worden besteld via het bestelformulier geopend en geprint.

Folders downloaden of aanvragen

Iedere leeftijd zijn eigen speelgoed