12 t/m 17  jaar

Iedere leeftijd zijn eigen speelgoed

Over deze Leeftijdsgroep

Spelen houdt al lang niet meer op als je de basisschool verlaat. Dat komt ongetwijfeld omdat het aanbod steeds meer gericht wordt op 12 plussers. Moeilijker spellen spelen kinderen van deze leeftijd ook graag.

  Koopwijzer 12 t/m 17 jaar

Versjesboek met wiegeliedjes
Muziekdoosje
Mobiel, kinderwagenhanger
Rammelaar, bijtfiguren

Babygym, activity-center, duikelaar
Badspeelgoed
Bal van badstof of plastic
Zachte (wasbare) knuffelpop of knuffeldier
Stapelbekers, blokken

Trommel, hamerbank
Looprek, duwkar
Grote plastic auto
Babytelefoon
Enz.

Speelgoed en spellen voor kinderen van 12  t/m 17 jaar

X

Who's The Dude
Who's the Dude is een hilarisch partyspel waarbij in 45 seconden een opdracht of situatie moet worden uitgebeeld. De overige spelers moeten raden waar het om gaat. Het bijzondere en extra lachwekkende element van Who's the Dude is, dat de situatie moet worden uitgebeeld samen met The Dude, een bijna levensgrote opblaaspop. Dat levert komische en misschien zelfs genante situaties op, maar vrolijkheid is gegarandeerd! De tijdsdruk en het competitie-element maken het spel extra spannend. Het spel vraagt om creativiteit om snel te bedenken hoe een situatie uitgebeeld moet worden en vindingrijkheid van degenen die moeten raden wat er uitgebeeld wordt. De pop helpt de uitbeelder om uit zijn/haar comfort zone te treden, waarmee het zelfvertrouwen gesterkt kan worden. Een leuk verbindend spel.
Klik hier voor meer info Van Identity Games.


Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje
X

Gravitrax® PRO Starter Set Vertical - Nog meer nieuwe onderdelen - nog meer mogelijkheden! De nieuwe GraviTrax® PRO Starter Set heeft alles wat je nodig hebt om een nog duizelingwekkender baan te bouwen.
Bouw banen op verschillende niveaus boven en onder elkaar en laat banen door pijlers gaan in plaats van eromheen! De aanvullende onderdelen van deze set maken het bouwen nog flexibeler. Ontdek nog meer spannende onderdelen die het nieuwe verticaal bouwen perfect aanvullen.
Alle sets van Gravitrax® zijn compatibel en dus eindeloos met elkaar te combineren.
Klik hier voor meer info
Van Ravensburger
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

ZigZag Puzzler
Twee spelmodussen = dubbel zoveel denkplezier! Met dit 3D-puzzelspel kun je een piramide bouwen of een zigzagpatroon. Kun jij de kleuren laten overeenstemmen met die van de opdracht? Met de 80 opdrachten (40 voor elke spelmodus) hou jij jouw brein wel even bezig! Het transparante deksel houdt de puzzelstukken en het spelbord bij elkaar zodat je alles makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Door ZigZag Puzzler te spelen worden de volgende Cognitieve Vaardigheden gestimuleerd: Planning, Probleemoplossend Denken, Ruimtelijk Inzicht KLik op de afbeelding voor meer info. Van Smart Games.

X

Minecraft - Het bordspel van het wereldberoemde videospel "Minecraft". Onderzoek in dit overeenstemmende Minecraft avontuur een steeds weer nieuwe wereld van Minecraft waarin veel te ontdekken valt. Pak steeds de meest zeldzame blokken voor de andere spelers weg en maak indrukwekkende gebouwen. Durf je je in de duistere holen met zombies en Creepers te begeven? Alleen wie slim bouwt en dapper strijdt, kan de meeste punten verzamelen en het spel winnen. Met de uitbreiding 'Minecraft Builders & Biomes - Farmers Market' breng je het analoge Minecraft avontuur naar de volgende ronde en verbouw je akkers en breng je groentje op de markt.
Klik hier voor meer info
Van Ravensburger.
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

The Great Tour Bordspel
Welkom bij de Great Tour! Europa heeft vele hotspots en jij gaat ze bezoeken met een groep toeristen in een minibus. Je rijdt van La Scala in Milaan naar de Arc de Triomphe in Parijs om daarna koers te zetten naar Amsterdam. De concurrentie probeert het sneller en beter te doen dan jij. Dus moet je je tickets handig uitzoeken en slim manoeuvreren. Wie dat het beste doet scoort de meeste punten. De bonus voor de snelste Great Tour kan het spel compleet op zijn kop zetten. Klik op de link in de afbeelding voor een Video. Van Selecta.

X

Escape Puzzle KIDS - Amusement Park - Puzzelen, raden en oplossen! Het favoriete concept van de escaperoom als kinderpuzze! Dompel je onder in een spannend verhaal en ga op zoek naar de raadsels in het puzzelmotief. Kun je alle raadsels ontdekken, oplossen en uit het verhaal ontsnappen? De doos bevat een puzzel met 368 raadselachtige stukjes, een handleiding en een omslag met de oplossing.
Van Ravensburger.
Klik op de link in de afbeelding voor meer informatie

X

Rolit bordspel
Rolit is het bekende vierkleurige ballenspel waarbij jij moet zorgen dat jouw kleur aan het einde van het spel het meest zichtbaar is! Van de ballen van de tegenstander tussen die van jou. Roll it! Draai ze naar je kleur, maar denk alvast verder, omdat ze zo maar weer door te tegenstander teruggedraaid kunnen worden. Goliath Rolit is makkelijk te leren, met veel tactische mogelijkheden. Klik op de link in de afbeelding voor een Video. Van Goliath.

X

In dit hilarisch, nieuwe familiespel proberen alle spelers de meest bizarre en leuke opdrachten uit te voeren, terwijl de andere spelers wedden of de speler dit succesvol kan uitvoeren of niet!
Als de andere spelers goed wedden, dan winnen zij het ingezette speelgeld dubbel terug en de uitvoerende speler krijgt ook een beloning.
Wedden dat je het kan! Is een super aanvulling op elke spelavond! Het interactieve element en de hilarische opdrachten maken het een hit voor zowel volwassenen als kinderen!
Inhoud:
- speelbord
- 300 kaarten (144 actieve opdrachten, 12 wedkaarten)
- 200 briefjes speelgeld
- 3 zandlopers
- 6 pionnen
- 1 dobbelsteen
- blocnote
- spelregels
Van Selecta
Klik op de link in de afbeelding voor meer informatie

X

De leukste buitenspellen komen uit het Noorden! Zo ook Mölkky, het leukste buitenspel van de afgelopen tijd. Alles wat je nodig hebt is de buitenlucht, een groep vrienden en een set Mölkky! Sterk hoef je niet te zijn: het komt aan op een combinatie van geluk en gooien. De eerste speler die voor 50 punten aan pionnen omgooit is de winnaar!
Inhoud:
- 12 pionnen (genummerd 1-12),
- Mölkky werp kegel
- spelregels.
Klik hier voor meer info
Van Selecta
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

Een intelligent, nieuw bordspel, dat kennis en tactiek combineert, iKNOW doet een beroep op beiden.
Met je kennis scoor je punten, schat de kennis van je vrienden goed in dan scoor je extra punten. Doe het allebei en je wint iKNOW.

iKNOW biedt meer dan alleen vragen en antwoorden. Een "gewoon" quizspel wordt door het intelligente spelverloop van iKNOW naar een hoger niveau getild.
iKNOW bevat 1600 vragen in 4 boeiende categorieen en 4800 aanwijzingen, die je stap voor stap naar naar het juiste antwoord leiden.
Inhoud:
- 400 kaartjes
- spelbord
- 6 iKNOW pionnen
- 6 iBET pionnen
- categorie fiche
- 25 witte fiches
- 25 zwarte fiches
- spelregels
Van Selecta
Klik op de link in de afbeelding voor meer informatie

X

SmartGames Zig Zag Puzzler
Bouw een piramide… of een zigzag!
Twee spelmodussen = dubbel zoveel denkplezier! Met dit 3D-puzzelspel kun je een piramide bouwen of een zigzagpatroon. Kun jij de kleuren laten overeenstemmen met die van de opdracht? Met de 80 opdrachten (40 voor elke spelmodus) hou jij jouw brein wel even bezig! Het transparante deksel houdt de puzzelstukken en het spelbord bij elkaar zodat je alles makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.
Van Smart Games
Klik op de link in de afbeelding voor meer informatie

X

HINT
Een partyspel van de makers van Bezzerwizzer: HINT!
Tijdens het partyspel HINT laat je jouw teamgenoten begrippen raden door middel van praten, tekenen, uitbeelden of neuriën.
Speel HINT om een hint te krijgen, een hint te geven en als je echt goed bent, een hint te stelen. Maar kijk uit voor de verboden begrippen...
Uitdagend veel speelplezier met maar liefst 450 kaarten!
Van Asmodee
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

Bezzerwizzer
Weet jij het beter? Het meest uitdagende quizspel Bezzerwizzer is terug in een herziene, geactualiseerde editie van 2020!
Bezzerwizzer is het spel van trivia, tactiek en plagen met maar liefst 3.000 vragen om jouw kennis te testen over de meest uiteenlopende feiten; van pinguïn tot pesto en van barista tot bitcoin. Maar let op: het draait niet alleen om jouw eigen kennis, maar ook of je het spel juist tactisch weet te spelen…
Van Asmodee

X

Exploding Kittens
Dit te gekke kaartspel is een combinatie van Russisch Roulette en schaken.
Doel van het spel is net zo lang te overleven totdat je de laatste speler bent.
Eigenlijk is het spel heel simpel: wanneer je aan de beurt bent, speel je je “actiekaarten” zoals Ontmantel en Voorspel de Toekomst om de Exploding Kittens te ontlopen. De ene kaart gebruik je om een tegenstander te vloeren, een andere gebruik je om een aanval af te weren. En als je de juiste combo speelt, kun je een aanval uitvoeren die het aantal spelers met één doet afnemen: KABOEM!
Van Asmodee
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

Escape Room The Game: Jumanji Family Edition
Familie editie van Escape Room The Game met drie spannende Jumanji avonturen.
Klik hier voor meer info
Van Identity Games
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

Pim Pam Pet Original
Het bekende vraag- en antwoordspel voor de hele familie. "Een stad met een …?". De beginletter wordt bepaald door de draaischijf. Wie antwoord als snelste?
Klik hier voor meer info
Van Jumbo
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

Folders over speelgoed

De Stichting SpeelGoed Nederland geeft over verschillende onderwerpen informatie.
Deze informatie kan via de website worden gedownload of door verenigingen, scholen enz. worden besteld via het bestelformulier geopend en geprint.

Folders downloaden of aanvragen

Iedere leeftijd zijn eigen speelgoed