18 plus

Iedere leeftijd zijn eigen speelgoed

Over deze Leeftijdsgroep

Steeds meer volwassenen ontdekken dat spelen leuk is. Naast bouwpakketten en allerlei soorten puzzels zijn er interessante en leuke spellen. Spellen rond een thema waar je een tijd lang mee bezig bent of spellen die kennis testen. Ook in groepen spelen is leuk en wordt vaker door jongvolwassenen gedaan.

  Koopwijzer 18 plus

Versjesboek met wiegeliedjes
Muziekdoosje
Mobiel, kinderwagenhanger
Rammelaar, bijtfiguren

Babygym, activity-center, duikelaar
Badspeelgoed
Bal van badstof of plastic
Zachte (wasbare) knuffelpop of knuffeldier
Stapelbekers, blokken

Trommel, hamerbank
Looprek, duwkar
Grote plastic auto
Babytelefoon
Enz.

Speelgoed en spellen voor kinderen van 18 plus

Jan van Haasteren puzzels
De Jan Van Haasteren-legpuzzels kenmerken zich door de drukke, humoristische taferelen in een thema, als een stripverhaal in één grote tekening. In de loop der jaren zijn er tal van vaste figuurtjes ontstaan – de Sinterklaas, de indiaan, het papieren vliegtuigje – die de fans telkens weer in een andere arena tegenkomen. Klik op de link in de afbeelding voor meer informatie Van JUMBO.

Villainous - Nu zijn de slechteriken aan zet! De spelers veranderen in beruchte Disney slechteriken. Maar wie is de grootste schurk? De speler die steeds zijn duistere, bij het speelfiguur passende doel in het oog houdt en lastige helden in de weg van de andere spelers zet, is de winnaar. Unieke Disney illustraties, kunstzinnige speelfiguren en een slechte spelmoraal maken van dit strategiespel iets heel bijzonders!
Klik hier voor meer info
Van Ravensburger.
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

Rummikub Classic
het alom bekende spel, in klassieke uitvoering. Leg combinaties, verschuif en combineer om te winnen! Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert. Klik op de link in de afbeelding voor de video Van Goliath.

Escape puzzle - De heksenkeuken - Puzzelen, raden en oplossen! Het concept van de escape room bestaat nu ook als Ravensburger puzzel!
Van Ravensburger.
Klik op de link in de afbeelding voor meer informatie

Escape Room The Game 2 Players
De Escape Room voor twee spelers bestaat uit twee spannende scenario's: Kidnapped en Prison Island, plus een introductiespel. Je moet samen puzzels oplossen en aanwijzingen vinden om binnen een uur uit je benarde positie te ontsnappen. De gevonden codes kun je invoeren in de chrono decoder (uit een eerder Escape Room spel) of een app. De tijdsdruk en de scenario's maken het spel spannend. Het spel vraagt om logisch en flexibel (out of the box) denken, probleemoplossend vermogen, planning en overzicht en emotieregulatie als de tijd begint te dringen. Goed samenwerken en elkaars kracht benutten zijn belangrijk om op tijd tot de oplossing te komen. Leuk voor een spannende avond met zijn tweeën. Klik op de afbeelding voor de video. Van Identity Games.

Jaws - JAWS, nu als spannend strategisch bordspel!
Eén speler bedreigt Amity Island als de drie ton grote witte haai, terwijl de andere spelers op jacht gaan als Brody, Hooper en Quint. Tijdens de twee spannende fases van het spel zit je net als bij de klassieke film op het puntje van je stoel.
Klik hier voor meer info
Van Ravensburger.
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

Folders over speelgoed

De Stichting SpeelGoed Nederland geeft over verschillende onderwerpen informatie.
Deze informatie kan via de website worden gedownload of door verenigingen, scholen enz. worden besteld via het bestelformulier geopend en geprint.

Folders downloaden of aanvragen

Iedere leeftijd zijn eigen speelgoed