4 t/m 5  jaar

Iedere leeftijd zijn eigen speelgoed

Over deze Leeftijdsgroep

Vadertje en moedertje spelen. Maar ook de dokter of de tandarts nadoen is een favoriete bezigheid. De meeste kleuters hebben een grote fantasie en het speelgoed voor deze leeftijd komt daaraan tegemoet. Met het spelen van eenvoudige spelletjes wordt begonnen.

  Koopwijzer 4 t/m 5 jaar

Fiets met zijwielen
Zachte babypop met toebehoren
Poppenhuis met meubeltjes
Winkeltje, dokterskoffer
Constructiespeelgoed

Puzzels
Spellen als kwartet, lotto, memory, domino, kleurendobbelsteen-spellen
Servies, bestek, strijkplank en strijkijzer, poppenaccessoires
Boerderij, auto’s en dieren
Zaklantaarn, verrekijker, vergrootglas, magneet, kompas
Ridders, cowboys, indianen, kostuums, poppenkastpoppen

Prikpen, verf, stoepkrijt, schoolbord, hamertje tik
Vlechtmateriaal, borduren, punniken, kralen
Hijskranen, bulldozers, politie, brandweer, tractor, vliegtuig, autobaan, treinbaan, afstandbestuurbare auto’s
Fiets, skelter, poppewagen, rolschaatsen, springbal
Computerspel voor kleuters

Speelgoed en spellen voor kinderen van 4 t/m 5 jaar

X

Holle Bolle Big
Het doel van dit spel is het zorgen dat jij niet degene bent die hem uit zijn jasje doet schieten! Plaats hem in het midden en doe zijn jasje goed dicht. Leg de hamburgers rondom de big. Nu is het de beurt aan de eerste speler om te gaan dobbelen. Je moet een hamburger pakken van de kleur die de dobbelsteen aangeeft. Onderop de hamburgers staan verschillende cijfers. Deze cijfers geven aan hoe vaak je op de muts moet drukken. Nu voer je de Holle Bolle de hamburger en druk zo vaak op zijn chefsmuts als het cijfer onderop de hamburger die hij net gegeten heeft. Vervolgens is de volgende speler aan de beurt dit ditzelfde herhaalt. Dit gaat door totdat de laatste hamburger gegeten is en Holle Bolle Big uit zijn jas knapt! Diegene die dan heeft gedrukt is af! De winnaar van het spel is degene die als laatste over blijft. Klik op de link in de afbeedling voor meer info. Van Goliath Games.

X

PLAYMOBIL City Life Groot ziekenhuis met inrichting
In het grote ziekenhuis van PLAYMOBIL® is het herstel eenvoudig. In de heldere kamers en dankzij de ultramoderne apparatuur en het toegewijde personeel zijn alle patiënten in een mum van tijd genezen. De grote operatiekamer is uitgerust met een verlicht monitorblok, een draaibaar bedieningslicht, een infuusstandaard en de meest moderne behandelapparatuur. Na het onderzoek worden de patiënten met de lift naar de comfortabele patiëntenkamers gebracht. Hier kan men uitrusten en herstellen na de operatie. De patiëntenbadkamer is voorzien van een wastafel, toilet en douche en de grote klapdeuren bieden ook voldoende ruimte voor rolstoelen. Van PLAYMOBIL®.

X

Concept Kids Dieren
Concept Kids Dieren is de kids versie van Concept die geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar oud. Dit spel is een coöperatief spel, waarbij je niet tegen elkaar, maar met elkaar speelt.
Gebruik de iconen op het spelbord om andere familieleden zoveel mogelijk dieren te laten raden en samen te winnen. Zo kun je bijvoorbeeld op zoek zijn naar een oranje dier met strepen, die in de jungle woont en een vleeseter is. Kunnen jullie raden dat het om een tijger gaat? Nadat je 12 dieren geraden hebt, bepaal je je totaalscore en probeer je deze score steeds weer te verbeteren!
Je kind leert niet alleen allerlei nieuwe dingen over dieren, maar leert deze ook te omschrijven aan de hand van de kenmerken en te raden welk dier aan de kenmerken voldoet. Erg leerzaam dus!
Van Asmodee.
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

Lena Creatief Jumbo Knutselkoffer 800 onderdelen
Knutselset voor kinderen, Inclusief onderdelen voor kunst & knutselen:gekleurd papier, pijpenknoei, brilogen, pompons, glitterstenen, piepschuimballen, crêpetape, gekleurde ijsstokjes, sleutelhangers, papieren stickers, strooiklemmen en knopen.
Van Selecta

X

Mijn eerste Doolhof
Ontdek de geheimen achter de schuivende muren en win de meeste schatten ! Kleine spoken opgelet! In deze doolhof blijft niets zoals het was: steeds verschuiven de muren en gangen. Wie ontdekt de geheimen die achter de dikke muren verstopt zijn? Door de kaartjes te verschuiven ontstaan nieuwe wegen die naar de verborgen schatten leiden. Voor geoefende spoken is er een moeilijkere variant. Van Ravensburger.

Klik op de link voor meer info
X

Drollenvanger, Mattel
Ben jij ook niet bang om je handen ergens aan ''vuil'' te maken? Dan is Drollenvanger het spel voor jou! In dit hilarische spel moet je zo snel mogelijk meneer Kacka, de vliegende drol, zien te grijpen. Druk op de hendel op het toilet om te dobbelen. Op de dobbelsteen staat nu aangegeven hoe vaak jij het toilet moet doorspoelen. En daar begint de lol, want bij elke keer doorspoelen kan het zomaar zo zijn dat meneer Kacka besluit om te ontsnappen. Zorg dat je de drol als eerste grijpt en verdien een fiche. Vang jij de drol zelfs al in de lucht, dan verdien je twee fiches! De speler die aan het einde van het spel de meeste fiches heeft verdiend, mag zich koning Drollenvanger noemen! Klik op de link in de afbeelding voor een Video Van Mattel.

X

Kid K'NEX Bouwset 120 onderdelen
Met de grote KID K'NEX onderdelen kunnen kleine handjes stapelen, op elkaar, klikken en verbinden. Met deze set bouw jij de mooiste creaties! Als je klaar bent, kun je de K’nex ook weer makkelijk opruimen in de handige, groene box. Klik op de link in de afbeelding voor de Video. Van BOTI.

X

LEGO® City Politiehelikopter achtervolging
Deze LEGO® City politieset (60243) met meerdere voertuigen bevat een speelgoedhelikopter met een krachtige magneet voor het optillen van magnetische objecten, waaronder de vluchtauto van de boeven! Cool speelgoed voor kinderen die genieten van leuke autoachtervolgingsactie. Er zijn geen batterijen nodig. Klik op de link in de afbeelding voor een Video. Van LEGO®

X

Je moet zo’n beetje van steen zijn om niet te smelten bij zo’n lieverd. Maxime, Mijn Interactieve Puppy, met haar intens trouwe hondenoogjes, haar zachte pluche vacht en altijd puike humeur is een speelkameraadje voor jaren. Eentje waarop kleintjes (3 tot 8 jaar) al hun zorg, liefde en geheimpjes eindeloos kunnen projecteren.
Maxime is niet voor de poes, het is een levensecht hondje dat met haar oogjes knippert, haar hoofd beweegt en natuurlijk kan kwispelen. Een hondje met een hoge aaibaarheidsfactor, een maatje om eindeloos te knuffelen en te vertroetelen. Een aai over haar koppie leidt al tot interactie, even kriebelen aan haar oortjes of rug doen dat ook.
Deze pup komt van goeden huize, want de fokker geeft een royaal scala aan accessoires mee aan het nieuwe baasje. Een kluifje, een spuitje een kap en zelfs een thermometer, een magische stethoscoop en verband voor als ze ziek of geblesseerd raakt en dit alles op te bergen in een handig tasje. Het laat zich raden: Maxime vereist zorg, liefde en toewijding, maar geeft daar ook heel veel voor terug!
Het rollenspel met deze pup gaat verder dan een potje knuffelen, Maxime geeft zelf aan wanneer ze verzorging nodig heeft. Een leuk karweitje dat niet alleen verantwoordelijkheid vereist, maar tegelijk weetjes over gezondheid oplevert en de fantasie prikkelt. Blaft of brabbelt Maxime, dan kan haar eigen baasje of vrouwtje met de magische stethoscoop horen wat ze zegt. Zo bereikt jouw kleintje de status van een echte hondenfluisteraar!
Dat de slimme pup een vocabulaire heeft met meer dan 100 zinnetjes, geluiden, liedjes en melodietjes is bijna onvoorstelbaar. Totdat je naar je eigen kind luistert en je realiseert dat ontwikkeling niet meer te stuiten is. Is jouw kleintje de ideale hondenpapa of -mama? Dan is Maxime de geschikte pup!
Klik hier voor meer info
Van Vtech
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

Happy Cube Junior
Happy Cube© Junior is voor de kleinsten vanaf 4 jaar en is daarmee de gemakkelijkste versie van de Happy Cube© familie. Op elk puzzelstukje staat een ander gemakkelijk herkenbaar symbool: een goede stimulans voor de taalontwikkeling! Verruimt daarnaast het logisch, creatief en lateraal denken op een speelse manier. De zes puzzels zijn elk uniek en hebben meerdere oplossingen. Van elke 2D puzzel kan je een perfecte 4 cm kubus vormen.
Puzzel eerst een kubus met de zes stukjes en plaats ze daarna terug in hun kader. Een kei in het maken van de kubussen? Goed gedaan! Dan is het nu tijd om alle kubussen terug in hun kader te plaatsen. En er is meer… Je kan alle puzzels met elkaar combineren en grote constructies bouwen.
Van Smart.
Klik op de link in de afbeelding voor meer informatie

X

Junior Kwartetten
Varianten Kikker; Woezel & Pip; Varen, Vliegen, Rijden.
Zoek steeds drie kaarten bij elkaar in deze Junior versies van het bekende kaartspel Kwartet!
Van Identity Games.
Klik op de link in de afbeelding voor meer informatie

X

Dessineo Tekenen
Kies een van de transparante sjabloonschijven en leg deze in de draaischijf. Zet de projector aan, draai de schijf naar stap 1 en trek de lijnen over met een stift. Draai de schijf vervolgens door naar stap 2, 3 en 4. De sjablonen lopen op in moeilijkheidsgraad. Alles kan netjes worden opgeborgen in de tekentafel.
Klik hier voor meer info
Van Jumbo
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

Dit kwartet is voor de allerkleinste.
Dit leuk en herkenbaar geïllustreerde kwartetspel is speciaal gemaakt voor de allerkleinsten.
Boven aan de kaarten staan 4 duidelijke afbeeldingen van Paw Patrol.
Speel jouw kwartet bij elkaar en win!

Inhoud:
- 32 kwartetkaarten verdeeld over 8 kwartetten
- Spelregels
Van Selecta
Klik op de link in de afbeelding voor meer informatie

X

PLAYMOBIL Boerderij met silo en dieren
Op de nieuwe grote PLAYMOBIL® boerderij met silo en dieren is er nu nog meer ruimte voor de boerderijdieren. Terwijl een koe op de wasplaats wordt schoongemaakt, genieten de varkens van het zonnebaden in de stal. De boer vervoert een baal hooi naar de hooizolder met de lier en de jonge zoon speelt met het poesje. Vervolgens moet de melkmachine worden schoongemaakt. Er is altijd veel te doen op de boerderij. Klik op de link in de afbeelding voor meer info. Van PLAYMOBIL® .

X

Eco klei mega set (7x90gr met tools)
Maak de mooiste kleicreaties met deze vrolijke klei van SES. Deze set bevat maar liefst zeven kleuren klei, een houten deegroller en verschillende boerderij uitsteekvormpjes. Deze uitsteekvormen zijn gemaakt van gerecycled kunststof uit onze eigen reststromen. Ze kunnen hierdoor van kleur verschillen, maar ze spelen steeds even goed! De klei is helder, zacht en lang bruikbaar door de hersluitbare verpakking. Zo heb je urenlang kleiplezier. Daarnaast is klei veilig te gebruiken, want het is extreem zout, zodat kinderen de klei niet opeten.
Van SES
Klik op de link in de afbeelding voor meer informatie

X

Bunny Hop - De compleet gekke konijnenrace is begonnen!
Het doel is de heerlijke, sappige wortel bovenop de heuvel. Maar pas op, de weg zit vol verrassingen. De ene keer vallen er gaten in de weg, waarin – plop – één van de konijnen verdwijnt, de andere keer word je door een eigenwijze mol brutaal aan de kant geduwd. Ook een ophaalbrug en een hek maken de weg naar het doel lastig. Welk konijn kan het beste de gaten en hindernissen ontwijken en bereikt als eerste de wortel?
Klik hier voor meer info
Van Ravensburger
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

Kid K'NEX Bouwset Zoo Friends
Met de set Zoo Friends van Kid K’nex beleef je urenlang plezier aan het bouwen van allerlei dierfiguurtjes. Gebruik de 55 onderdelen en 30 bouwideeën om een complete dierentuin te maken! Je kunt natuurlijk ook je fantasie gebruiken en zelf een mooi ontwerp maken.. Klik op de link in de afbeelding voor meer info. Van BOTI.

X

Skillmatics Vormen en patronen
Dit spel bevat meer dan 11 vormen met leuke leeractiviteiten! Een geweldige reisgenoot, perfect om je kind onderweg bezig te houden!
Spelenderwijs leren
12 zeer boeiende en herbruikbare spelletjes die de vaardigheden verbeteren door middel van leuk leren!
Belangrijke leerresultaten
- 6 Basisvormen
- 5 Geavanceerde vormen
- Vormen rondom ons
- Patroonherkenning
- Tellen
- Rekenen
Van Smart
Klik op de link in de afbeelding voor meer informatie

X

Ik Leer Rekenen
Het is tijd dat Disney's meest geliefde helden het opnemen tegen Disney's meest iconische schurken. Stel in het geheim een superteam samen. Zullen jouw figuurtjes sterk genoeg zijn om de schatkist te vinden en het spel te winnen? Speel twee verschillende spellen! Stratego Quest is geschikt vanaf 4 jaar, Triumph speel je vanaf 6 jaar.
Klik hier voor meer info
Van Jumbo
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

Rub art
Deze Rub art set bevat 16 kleurplaten die ingekleurd kunnen worden met behulp van leuke reliëfpatroontjes. Leg een kleurplaat op één van de drie rub platen en ga met een kleurpotlood eroverheen. Welke patroontjes zie jij tevoorschijn komen? De rub platen zijn herbruikbaar.
Van SES
Klik op de link in de afbeelding voor meer informatie

X

tiptoi® starterset 'op de boerderij' - tiptoi® brengt de boerderij tot leven!
Mensen, dieren en machines, in dit boek wemelt het van de geluiden, verhalen en spelletjes. tiptoi® kan zelfs zingen! De meest speelse wijze waarop je de wereld kan ontdekken!
- Beleef met nieuwe interactieve mogelijkheden het boerderijleven
- Basiskennis op een nieuwe manier verteld
- Met liedjes, afbeeldingen en teksten
De Starter Sets uitpakken en direct aan de slag! Met de tiptoi® Starter Sets zijn de kinderen direct klaar om de wereld te ontdekken, want bij het boek en/of het spel is de stift al mee verpakt - en de bijpassende audio bestanden zijn al op de stift geladen.
Klik hier voor meer info
Van Ravensburger
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

De puzzels van Larsen hebben een frame waarin de puzzelstukjes keer op keer makkelijk gelegd kunnen worden. De puzzelstukjes hebben elk een eigen unieke vorm die maar op één plek in het frame past. Doordat de totale dikte van het gerecyclede karton van de Larsen puzzels 4,4 mm dik is, gaat deze jaren mee. In het thema ‘Larsen Educatieve Puzzels’ zijn diverse educatieve frame puzzels beschikbaar. Biologie, wiskunde, aardrijkskunde, leren schrijven, leren klokkijken, etc.
Waarom Larsen?
• De jongste kinderen ontwikkelen hun motoriek met de unieke puzzelstukjes.
• Ook oudere kinderen spelen en leren veel over interessante thema's.
• Originele thema’s moedigen de kinderen aan en helpen hen zich te concentreren.
• Extra dikke en stevige puzzelstukjes.
• Gemaakt in Europa van gerecycled karton.
Van Selecta
Klik op de link in de afbeelding voor meer informatie

X

Doornroosje,/strong>
Overwin het doolhof, verbreek de betovering!
Ontdek de magie van het populaire sprookje in dit originele denkspel speciaal voor de allerkleinsten.
Kan jij de ridder helpen om zonder te verdwalen het kasteel van Doornroosje te bereiken?
Of help je liever de prinses om de uitgang van de doolhof te vinden? Of misschien speel je liever als de draak? Dan wordt het spel net omgekeerd.
Het wordt extra uitdagend, want door de 4 verschillende delen van het spelbord ontstaat er telkens een nieuwe doolhof.
Doornroosje bestaat uit 60 opdrachten (30 zonder en 30 met de draak) en bevat ook een leuk prentenboekje met het originele sprookje in een eigentijds jasje.
Klik hier voor meer info
Van Smart
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

Stratego Junior Disney
Het is tijd dat Disney's meest geliefde helden het opnemen tegen Disney's meest iconische schurken. Stel in het geheim een superteam samen. Zullen jouw figuurtjes sterk genoeg zijn om de schatkist te vinden en het spel te winnen? Speel twee verschillende spellen! Stratego Quest is geschikt vanaf 4 jaar, Triumph speel je vanaf 6 jaar.
Klik hier voor meer info
Jumbo
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

Ik leer scratchen
Deze zes vrolijke diertjes zijn nog niet helemaal klaar. Teken jij ze verder? Op de zwarte kraskaarten staan hulplijnen, zodat je de dieren precies kan natekenen. Met de houten kraspen kun je de hulplijnen volgen en de vakken inkleuren. Je kunt natuurlijk ook je eigen draai eraan geven door verschillende patroontjes te tekenen.
Van SES
Klik op de link in de afbeelding voor meer informatie

Folders over speelgoed

De Stichting SpeelGoed Nederland geeft over verschillende onderwerpen informatie.
Deze informatie kan via de website worden gedownload of door verenigingen, scholen enz. worden besteld via het bestelformulier geopend en geprint.

Folders downloaden of aanvragen

Iedere leeftijd zijn eigen speelgoed