4 t/m 5  jaar

Iedere leeftijd zijn eigen speelgoed

Over deze Leeftijdsgroep

Vadertje en moedertje spelen. Maar ook de dokter of de tandarts nadoen is een favoriete bezigheid. De meeste kleuters hebben een grote fantasie en het speelgoed voor deze leeftijd komt daaraan tegemoet. Met het spelen van eenvoudige spelletjes wordt begonnen.

  Koopwijzer 4 t/m 5 jaar

Fiets met zijwielen
Zachte babypop met toebehoren
Poppenhuis met meubeltjes
Winkeltje, dokterskoffer
Constructiespeelgoed

Puzzels
Spellen als kwartet, lotto, memory, domino, kleurendobbelsteen-spellen
Servies, bestek, strijkplank en strijkijzer, poppenaccessoires
Boerderij, auto’s en dieren
Zaklantaarn, verrekijker, vergrootglas, magneet, kompas
Ridders, cowboys, indianen, kostuums, poppenkastpoppen

Prikpen, verf, stoepkrijt, schoolbord, hamertje tik
Vlechtmateriaal, borduren, punniken, kralen
Hijskranen, bulldozers, politie, brandweer, tractor, vliegtuig, autobaan, treinbaan, afstandbestuurbare auto’s
Fiets, skelter, poppewagen, rolschaatsen, springbal
Computerspel voor kleuters

Speelgoed en spellen voor kinderen van 4 t/m 5 jaar

Holle Bolle Big
Het doel van dit spel is het zorgen dat jij niet degene bent die hem uit zijn jasje doet schieten! Plaats hem in het midden en doe zijn jasje goed dicht. Leg de hamburgers rondom de big. Nu is het de beurt aan de eerste speler om te gaan dobbelen. Je moet een hamburger pakken van de kleur die de dobbelsteen aangeeft. Onderop de hamburgers staan verschillende cijfers. Deze cijfers geven aan hoe vaak je op de muts moet drukken. Nu voer je de Holle Bolle de hamburger en druk zo vaak op zijn chefsmuts als het cijfer onderop de hamburger die hij net gegeten heeft. Vervolgens is de volgende speler aan de beurt dit ditzelfde herhaalt. Dit gaat door totdat de laatste hamburger gegeten is en Holle Bolle Big uit zijn jas knapt! Diegene die dan heeft gedrukt is af! De winnaar van het spel is degene die als laatste over blijft. Klik op de link in de afbeedling voor meer info. Van Goliath Games.

PLAYMOBIL City Life Groot ziekenhuis met inrichting
In het grote ziekenhuis van PLAYMOBIL® is het herstel eenvoudig. In de heldere kamers en dankzij de ultramoderne apparatuur en het toegewijde personeel zijn alle patiënten in een mum van tijd genezen. De grote operatiekamer is uitgerust met een verlicht monitorblok, een draaibaar bedieningslicht, een infuusstandaard en de meest moderne behandelapparatuur. Na het onderzoek worden de patiënten met de lift naar de comfortabele patiëntenkamers gebracht. Hier kan men uitrusten en herstellen na de operatie. De patiëntenbadkamer is voorzien van een wastafel, toilet en douche en de grote klapdeuren bieden ook voldoende ruimte voor rolstoelen. Van PLAYMOBIL®.

PLAYMOBIL Boerderij met silo en dieren
Op de nieuwe grote PLAYMOBIL® boerderij met silo en dieren is er nu nog meer ruimte voor de boerderijdieren. Terwijl een koe op de wasplaats wordt schoongemaakt, genieten de varkens van het zonnebaden in de stal. De boer vervoert een baal hooi naar de hooizolder met de lier en de jonge zoon speelt met het poesje. Vervolgens moet de melkmachine worden schoongemaakt. Er is altijd veel te doen op de boerderij. Klik op de link in de afbeelding voor meer info. Van PLAYMOBIL® .

Concept Kids Dieren
Concept Kids Dieren is de kids versie van Concept die geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar oud. Dit spel is een coöperatief spel, waarbij je niet tegen elkaar, maar met elkaar speelt. Gebruik de iconen op het spelbord om andere familieleden zoveel mogelijk dieren te laten raden en samen te winnen. Zo kun je bijvoorbeeld op zoek zijn naar een oranje dier met strepen, die in de jungle woont en een vleeseter is. Kunnen jullie raden dat het om een tijger gaat? Nadat je 12 dieren geraden hebt, bepaal je je totaalscore en probeer je deze score steeds weer te verbeteren! Je kind leert niet alleen allerlei nieuwe dingen over dieren, maar leert deze ook te omschrijven aan de hand van de kenmerken en te raden welk dier aan de kenmerken voldoet. Erg leerzaam dus! Klik op de link in de afbeelding voor een Video Van Asmodee.

Drollenvanger, Mattel
Ben jij ook niet bang om je handen ergens aan ''vuil'' te maken? Dan is Drollenvanger het spel voor jou! In dit hilarische spel moet je zo snel mogelijk meneer Kacka, de vliegende drol, zien te grijpen. Druk op de hendel op het toilet om te dobbelen. Op de dobbelsteen staat nu aangegeven hoe vaak jij het toilet moet doorspoelen. En daar begint de lol, want bij elke keer doorspoelen kan het zomaar zo zijn dat meneer Kacka besluit om te ontsnappen. Zorg dat je de drol als eerste grijpt en verdien een fiche. Vang jij de drol zelfs al in de lucht, dan verdien je twee fiches! De speler die aan het einde van het spel de meeste fiches heeft verdiend, mag zich koning Drollenvanger noemen! Klik op de link in de afbeelding voor een Video Van Mattel.

Electro Wonderpen Ontdek de dino’s
Educatief vraag- en antwoordspel speciaal ontworpen voor kinderen van 2 jaar en ouder. 12 Grote kaarten met tekeningen & foto’s. Ontdek kleuren, vormen, silhouetten en nog veel meer! De antwoordvakjes zijn extra groot voor de jongere kinderen. Klik op de link in de afbeelding voor meer info Van JUMBO

Electro Wonderpen Ontdek de dino’s
Hamertje Tik kent iedereen, in deze set van SES zijn hoogwaardige materialen gebruikt. Naast de klassieke Hamertje Tik is deze fantasie set een leuke aanvulling met andere vormpjes waardoor andere figuren gelegd kunnen worden. Klik op de link in de afbeelding voor de Video. Van SES.

Ik leer knippen - Mega set
Hoe leer je op een veilige manier met zo'n scherpe schaar knippen? Met deze speciale schaar kan dat! Hij knipt namelijk alleen maar papier. Kleren en haren lopen dus geen enkel risico. Met de 48 vrolijk voorbedrukte knipvellen heb je genoeg oefenmateriaal om stap voor stap te leren knippen. Klik op de link in de afbeelding voor de Video. Van SES.

Ik leer symmetrie
Met ‘Ik leer symmetrie’ leren kinderen spelenderwijs de basisprincipes van symmetrie. Door de vormpjes op de juiste manier te leggen en het magische effect van de spiegel te ontdekken, leren ze figuren en kleuren te herkennen en wordt hun creativiteit gestimuleerd. De oplossing staat aan de achterzijde van de kaart, zodat de kinderen zelfstandig kunnen spelen en leren. Klik op de link in de afbeelding voor meer info. Van JUMBO.

Kid K'NEX Bouwset 120 onderdelen
Met de grote KID K'NEX onderdelen kunnen kleine handjes stapelen, op elkaar, klikken en verbinden. Met deze set bouw jij de mooiste creaties! Als je klaar bent, kun je de K’nex ook weer makkelijk opruimen in de handige, groene box. Klik op de link in de afbeelding voor de Video. Van BOTI.

Kid K'NEX Bouwset Zoo Friends
Met de set Zoo Friends van Kid K’nex beleef je urenlang plezier aan het bouwen van allerlei dierfiguurtjes. Gebruik de 55 onderdelen en 30 bouwideeën om een complete dierentuin te maken! Je kunt natuurlijk ook je fantasie gebruiken en zelf een mooi ontwerp maken.. Klik op de link in de afbeelding voor meer info. Van BOTI.

LEGO® City Politiehelikopter achtervolging
Deze LEGO® City politieset (60243) met meerdere voertuigen bevat een speelgoedhelikopter met een krachtige magneet voor het optillen van magnetische objecten, waaronder de vluchtauto van de boeven! Cool speelgoed voor kinderen die genieten van leuke autoachtervolgingsactie. Er zijn geen batterijen nodig. Klik op de link in de afbeelding voor een Video. Van LEGO®

Mijn eerste Doolhof
Ontdek de geheimen achter de schuivende muren en win de meeste schatten ! Kleine spoken opgelet! In deze doolhof blijft niets zoals het was: steeds verschuiven de muren en gangen. Wie ontdekt de geheimen die achter de dikke muren verstopt zijn? Door de kaartjes te verschuiven ontstaan nieuwe wegen die naar de verborgen schatten leiden. Voor geoefende spoken is er een moeilijkere variant. Van Ravensburger.

Klik op de link voor meer info

Bunny Hop - De compleet gekke konijnenrace is begonnen!
Het doel is de heerlijke, sappige wortel bovenop de heuvel. Maar pas op, de weg zit vol verrassingen. De ene keer vallen er gaten in de weg, waarin – plop – één van de konijnen verdwijnt, de andere keer word je door een eigenwijze mol brutaal aan de kant geduwd. Ook een ophaalbrug en een hek maken de weg naar het doel lastig. Welk konijn kan het beste de gaten en hindernissen ontwijken en bereikt als eerste de wortel?
Klik hier voor meer info
Van Ravensburger
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

tiptoi® starterset 'op de boerderij' - tiptoi® brengt de boerderij tot leven!
Mensen, dieren en machines, in dit boek wemelt het van de geluiden, verhalen en spelletjes. tiptoi® kan zelfs zingen! De meest speelse wijze waarop je de wereld kan ontdekken!
- Beleef met nieuwe interactieve mogelijkheden het boerderijleven
- Basiskennis op een nieuwe manier verteld
- Met liedjes, afbeeldingen en teksten
De Starter Sets uitpakken en direct aan de slag! Met de tiptoi® Starter Sets zijn de kinderen direct klaar om de wereld te ontdekken, want bij het boek en/of het spel is de stift al mee verpakt - en de bijpassende audio bestanden zijn al op de stift geladen.
Klik hier voor meer info
Van Ravensburger
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

Folders over speelgoed

De Stichting SpeelGoed Nederland geeft over verschillende onderwerpen informatie.
Deze informatie kan via de website worden gedownload of door verenigingen, scholen enz. worden besteld via het bestelformulier geopend en geprint.

Folders downloaden of aanvragen

Iedere leeftijd zijn eigen speelgoed