6 t/m 8  jaar

Iedere leeftijd zijn eigen speelgoed

Over deze Leeftijdsgroep

Kinderen van deze leeftijdsgroep zijn competitief, elkaar overtroeven vinden ze erg leuk. Allerlei spelletjes spelen op deze behoefte in. Of dat spelen nu buiten met vrienden en vriendinnetjes gebeurt, of binnen met broertjes, zusjes en ouders maakt niet uit.

  Koopwijzer 6 t/m 8 jaar

Bal, touw, rollerskates, fietsen, schaatsen, knikkers, visattributen, zwemvliezen, snorkelbril
Tafelvoetbal, sjoelbak, kegelen, darts, autobaan, radiografisch bestuurbaar speelgoed, electrische trein

Microscoop, kompas, technische bouwdozen, herbarium, stoommachine, zaklantaarn, vergrootglas, scheikundedozen
Dobbelsteenspellen, spellen met letters en cijfers, vraag- en antwoordspellen, elektronische spellen, computerspellen, puzzels, goocheldozen

Poppenhuis, tienerpoppen, postkantoor, gereedschap
Poppekastpoppen, marionetten, actiespeelgoed op het gebied van ruimtevaart, veldslagen
Naaimachine, naaidoos, borduurdoos, weven, spinnen, pottenbakken, gipsmallen, mozaiek, bouwplaten, typen, pottenbakken, verven op textiel, hout en glas. Modelbouw, constructie-systemen

Speelgoed en spellen voor kinderen van 6 t/m 8 jaar

X

Aviation #2
Fantastisch constructiespeelgoed. Met deze fantastisch set van Twickto bouw je verschillende vliegtuigen en een spaceshuttle. Bouwen met Twickto is leuk en uitdagend. Kinderen hebben daardoor écht urenlang plezier van deze bouwset. Twickto is hèt constructiespeelgoed voor oneindig speelplezier. Bouwen met Twickto is leuk én stimuleert tegelijkertijd de ontwikkeling. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Klik op de link in de afbeelding voor meer info. Van Twickto.

X
Xoomy® Maxi - NIEUW! Met nieuwe motieven en meer films. De machine voor de kleine tekenaar voor thuis en onderweg! De nieuwe Xoomy® heeft de vorm van een praktische koffer – al het materiaal kan daarin worden opgeborgen en meegenomen. Met de films kun je meer dan 300 afbeeldingen naar keuze combineren en grappige tafereeltjes maken. Het leuke is dat met behulp van de LED-zoomlamp alle elementen tot twee keer toe vergroot kunnen worden – zo leer je heel eenvoudig om te gaan met schaal en perspectief! Laat je fantasie de vrije loop met Xoomy®.
Klik hier voor meer info.
Van Ravensburger.
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje.
X

Colour Catch
Color Catch. Help de dieren hun avondmaal te vangen. Plaats alle puzzelstukken op het spelbord, zodat de kikkers en salamanders dezelfde kleur krijgen als in de opdracht. Maar kijk uit! De dieren zijn transparant en veranderen van kleur, naargelang de ondergrond waarop ze geplaatst worden. Een kleurrijke Smartgame met 48 opdrachten voor kinderen vanaf 7 jaar. Klik op de afbeelding voor de Video. Vamn Smart

X

Geomag Confetti 50 delig
Geomag is een ingenieus en toch eenvoudig constructiesysteem met magnetische staven en stalen bollen, waarmee je oneindig veel figuren en driedimensionale constructies maakt. Dit super leuke speelgoed stimuleert het ruimtelijke inzicht, het ontwikkelt de bouwknobbel en zet aan tot creativiteit en logisch denken. De maximale kracht van de magneetjes zorgt ervoor dat de meest ingewikkelde constructies mogelijk zijn en met behulp van de panelen kan er extra stabiliteit worden aangebracht.
Inhoud:
16 Staven in diverse kleuren
14 Bollen
10 driehoekige panelen
8 Vierkante panelen
2 Vijfhoekige panelen
Van Selecta
Klik op de link in de afbeelding voor meer informatie

X

Dobble

Dobble is een geweldig leuk kaartspelletje voor jong en oud. Bij dit snelle kaartspel gaan spelers tegelijkertijd op zoek naar 1 gelijk symbool op twee verschillende kaarten. Snelheid, observatie en reflexen zijn van groot belang om dit spel te winnen!
Dobble bevat 55 speelkaarten waarop steeds 8 symbolen afgebeeld staan. Er zijn 5 verschillende mini-spelletjes die je hiermee kunt spelen, elk met eigen regels. De kaarten zijn verpakt in een handzaam blikje en het spel is tevens ideaal om iemand als cadeau te geven.
Van Asmodee.


Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje
X

#SNAPSTAR
#SNAPSTAR is een verzameling van 6 Social Influencer poppen, elk met een eigen karakter en een uniek gevoel voor stijl. De meiden vloggen, bloggen, nemen selfies en wisselen eindeloos van kleding en haarstijl en zij zitten bovenop de nieuwste trends! Lola is 99% Unicorn en ze bruist van de goede energie! Lola straalt een en al positiviteit uit en ziet alles door een roze bril. Lola droomt ervan om de wereld nog mooier te maken en door haar spontane karakter vinden de andere meiden het geweldig om bij haar te zijn. Lola weet namelijk als geen ander het beste uit iedereen te halen! SNAP, STYLE & SHARE - Maak je eigen fotostudio met het Magische Fotoscherm en de standaard (inclusief) en fotografeer er op los! Met de gratis #SNAPSTAR Studio-app voeg je (eigen) achtergronden, make-up en haarstijlen toe. Ben je klaar? Sla dan de foto op of deel het creatieve resultaat met vrienden en familie! Klik op de link in de afbeelding voor de Video. Van YULU

X

Scrabble Junior
Scrabble Junior is de kinderversie van het klassieke woordspel. Het dubbelzijdige bord van Scrabble Junior heeft een nieuwe vormgeving. Op de ene zijde staat Woorden en Plaatjes, een eenvoudig spel waarbij het woord moet worden gelegd dat op het plaatje wordt afgebeeld. De andere zijde van het bord is een eenvoudig spel voor wat grotere kinderen, dat lijkt op het klassieke woordspel. Van Mattel

X

Wordt ’t de nieuwe Onnedi, Kwebbelkop of Enzo Knol in huis? Aan ambities geen gebrek, bij de jongste jeugd. Allemaal willen ze vlogger worden, creatief talent tonen en doorstomen. Op naar sterrenstatus, bekendheid en een leventje vol luxe! Of in dat laatste het ultieme geluk schuilt? Daarover mag ieder zelf een mening hebben. Feit is dat vloggen met afstand één van de leukste uitdagingen is om kwaliteit te etaleren en connectie met wereld om je heen aan te gaan. Juist nu! VTech helpt jong talent daarom een handje, met de KidiZoom Vloggercam; Winnaar Speelgoed van het Jaar 2020 in België.
In een tijd waarin alles draait om delen (TikTok, Instagram, Snapchat), treedt elk kind het liefst vandaag nog in de voetsporen van de succesvolle vloggers. Om te beginnen door avonturen te delen met vriendjes en familie, dan volgt de rest vanzelf wel. Of het nu humor, beautyvlogs, zing- en dansfilmpjes of gewoon mee laten kijken in hun eigen leven is, met de KidiZoom vloggercam kunnen ze uit de voeten.
Het kekke cameraatje in stoer blauw leert vloggers vanaf vijf jaar hoe je filmt, bewerkt, monteert en deelt. De camera zelf beschikt over alle skills voor optimaal resultaat. In de stevige behuizing, die tegen een stootje kan, gaat een verstelbare flip-up lens schuil, om eenvoudig een selfie-video vast te kunnen leggen. Een 2,4 inch lcd-kleurenscherm, om tussentijds te checken of ze patent in beeld staan, 256 MB geheugen (uit te breiden met een microSD-kaart) en meer dan 20 opties en thema’s, zoals coole en grappige effencten en achtergronden, om zowel foto’s als video’s te bewerken. De meest spectaculaire feature is toch wel het green screen. Met dit groene doek creëer je je eigen show, maak je jezelf onzichtbaar, kun je voorwerpen laten zweven en voeg je direct op beeld speciale video effecten toe.
Spellen spelen, creativiteit, een snufje humor en vooral dat ijzeren willetje om helemaal zelf uit te dokteren wat zo’n camera allemaal kan, leidt tot grote verrassingen en zelfvertrouwen. En natuurlijk de mooiste vlogs, waarmee de eerste schreden richting sterrenstatus worden gezet. Onmisbaar is het natuurlijk het statief, waarmee de nieuwste generatie ook soloproducties maakt. Het behoort tot het standaard equipment van de KidiZoom Vloggercam, vanzelfsprekend.
Klik hier voor meer info
Van Vtech
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

Poepspel
Wat komt er na WC-papier? Handen wassen! Leg zo snel mogelijk de juiste kaart met de goede kleur neer.
Klik hier voor meer info
Van Identity Games
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

Ik Leer Lezen
Spelenderwijs leren lezen en woordjes spellen. Het speciale lettersysteem zorgt ervoor dat kinderen zelfstandig kunnen oefenen. 15 kaarten met 90 opdrachten op 3 verschillende niveaus. Alles netjes opgeborgen in een handige koffer.
Klik hier voor meer info
Van Jumbo
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

Flamingo - Gekleurde buitenlijnen: Meer schilderplezier & mooier resultaat!
Schilderen op nummer van Ravensburger - iedereen kan schilderen! Dankzij de gekleurde buitenlijnen kunnen kinderen de afbeelding van Flamingo en de benodigde kleuren sneller herkennen. Zo is het kinderlijk eenvoudig de kunstenaar in jezelf wakker te maken! Met grote schilderoppervlakken en veel verschillende kleuren zijn de schilderplaten van de schilderen op nummer Classic-serie van Ravensburger zeer geschikt voor de jonge kunstenaar. Uitpakken en aan de slag!
Klik hier voor meer info
Van Ravensburger
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

Prachtige reuzenspeelbord van 52 x 68cm en 6 houten ganzen!
Of je het gelooft of niet, het leven van een gans is vol avonturen.
Er gaat geen dag voorbij of er gebeurd wel iets opwindends of iets geks.
Je gaat heen- en weer over het bord met vallen en weer opstaan.
Wil je mee in deze avonturen? Kruip dan in de veren van een gans en speel dit avontuurlijke (ganzen)leven mee.
Inhoud:
- Reuzenspeelbord (52x68cm)
- 6 grote houten ganzen
- 2 dobbelstenen
- spelregels
Van Selecta
Klik op de link in de afbeelding voor meer informatie

X

La Cucaracula - Wie verzamelt de meeste kaarsen en verjaagt Cucaracula uit zijn kasteel?
De vampier-kakkerlak maakt kabaal – verjaag hem met licht en katapult!
Wie verzamelt de meeste kaarsen en verjaagt Cucaracula uit zijn kasteel?
Van Ravensburger
Klik op de link in de afbeelding voor meer informatie

X

De Lumo Stars Collectible Surprise Egg is een 12,5 cm grote Lumo Star. Lumo Stars zijn de zachtste en mooiste pluche knuffeldieren met grote lief kijkende ogen. Er zijn vele verschillende soorten verkrijgbaar.
Verpakt in een mooie verrassings-ei kleurrijke verpakking.
Download de app op lumostars.com , verzorg en speel met je eigen Lumo Star vriendje!
Van Selecta
Klik op de link in de afbeelding voor meer informatie

X

Gieten en schilderen - Dieren
Met deze set van SES maak je 11 dieren van gips. Giet het gips in de mal, laat het drogen en verf het zoals je het zelf leuk vindt. Zo maak je eenvoudig je eigen dierentuin dieren: olifant, dolfijn, zebra, tijger, gorilla, papegaai, neushoorn, panda, koala, giraffe en stokstaartje. Leuk om te doen en een super resultaat!
Van SES
Klik op de link in de afbeelding voor meer informatie

X

SmartGames Jump In’ XXL
Zijn jullie klaar voor de XXL versie van JumpIN'?
Dit populaire spel is nu ook beschikbaar in extra groot formaat, met een extra konijn en 40 extra opdrachten!
Help de konijntjes om zich al springend te verstoppen! Kan jij de konijntjes in veiligheid brengen? Gebruik andere konijnen, paddenstoelen en zelfs de vossen om rond te springen.
Van Smart.
Klik hier voor meer info
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

SmartGames Froggit
Spring de vijver over... maar kijk uit voor de vis!
Leid je kikkers veilig naar de overkant van de vijver en voorkom dat andere spelers hetzelfde doen. Mag jij de vis verplaatsen? Dan kun jij de kikker van een tegenspeler terugjagen naar de startoever. De eerste kikkerfamilie die veilig de andere kant van de vijver bereikt, wint het spel. Flexibel denken, een goede planning en het dwarsbomen van tegenstanders maken dit een spannend spel voor jong en oud! Van twee tot zes spelers.
Klik hier voor meer info
Van Smart
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

Rory’s Story Cubes
Rol de dobbelstenen van Rory's Story Cubes en gebruik de negen zichtbare afbeeldingen om een verhaal mee te verzinnen. Dankzij de onbeperkte mogelijkheden biedt Rory’s Story Cubes uren fantasierijke pret aan alle leeftijden. Er is één regel: er zijn geen foute antwoorden.
Van Asmodee
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

Ticket to Ride Mijn Eerste Reis
Maak nu jouw allereerste reis met de kinderversie van Ticket to Ride!
Ticket To Ride: Mijn Eerste Reis is gemakkelijk en snel te leren en is daardoor een perfecte kennismaking met de Ticket To Ride spellenserie.
Verzamel kaarten van verschillende kleuren, gebruik deze om treinroutes te claimen met jouw treintjes en behaal bestemmingskaarten om het spel te winnen! Stap aan boord en beleef een geweldig treinavontuur dwars door Europa!
Van Asmodee
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

Lynx
Zoek en vind als snelste jouw plaatjes op het grote Lynx spelbord.
Klik hier voor meer info
Van Identity Games
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

Mens Erger Je Niet Original
Mens Erger Je Niet Original, wie kent het niet! Het meest gespeelde spel, een klassieker die in elk huishouden thuishoort.
Klik hier voor meer info
Van Jumbo
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

Strijkkralen – Eenhoorns en prinsesjes
Het leuke van strijkkralen is dat je eindeloos veel creaties kunt maken in allerlei vormen, formaten en kleuren. Met deze strijkkralenset van SES Beedz maak je gemakkelijk prinsesjes en eenhoorns. Maak de voorbeelden op de doos of ontwerp je eigen creaties. De strijkkralen van SES Creative zijn PVC vrij en van de hoogste kwaliteit. Met strijkkralen kun je uren creatief bezig zijn en het resultaat wordt altijd kleurrijk.
Van SES
Klik op de link in de afbeelding voor meer informatie

X

Blow-airbrush-pens
Wauw, deze blaas airbrush viltstiften zijn wel heel bijzonder! Je tovert ze eenvoudig om tot een stift waarop je kan blazen. Wanneer je blaast komt er een heldere kleur tevoorschijn op je blaadje. Gebruik de zeven kleuren om prachtige kleurovergangen te maken.
Van SES
Klik op de link in de afbeelding voor meer informatie

Folders over speelgoed

De Stichting SpeelGoed Nederland geeft over verschillende onderwerpen informatie.
Deze informatie kan via de website worden gedownload of door verenigingen, scholen enz. worden besteld via het bestelformulier geopend en geprint.

Folders downloaden of aanvragen

Iedere leeftijd zijn eigen speelgoed