9 t/m 11  jaar

Iedere leeftijd zijn eigen speelgoed

Over deze Leeftijdsgroep

Spelletjes spelen en kennis testen. Allerlei soorten spelletjes, voor de lol of informatieve, zijn geschikt. Of constructiebouwwerken maken. Wetenschap ontdekken want ze zijn heel nieuwsgierig, en ze willen veel dingen uitproberen: hoe werkt het en hoe zit het in elkaar? Je zou kunnen zeggen dat de wetenschap op deze leeftijd dan ook een rol speelt. Leerzame spelletjes kunnen op een speelse manier helpen lesstof van school beter onder de knie te krijgen

  Koopwijzer 9 t/m 11 jaar

Bal, touw, rollerskates, fietsen, schaatsen, knikkers, visattributen, zwemvliezen, snorkelbril
Tafelvoetbal, sjoelbak, kegelen, darts, autobaan, radiografisch bestuurbaar speelgoed, electrische trein

Microscoop, kompas, technische bouwdozen, herbarium, stoommachine, zaklantaarn, vergrootglas, scheikundedozen
Dobbelsteenspellen, spellen met letters en cijfers, vraag- en antwoordspellen, elektronische spellen, computerspellen, puzzels, goocheldozen

Poppenhuis, tienerpoppen, postkantoor, gereedschap
Poppekastpoppen, marionetten, actiespeelgoed op het gebied van ruimtevaart, veldslagen
Naaimachine, naaidoos, borduurdoos, weven, spinnen, pottenbakken, gipsmallen, mozaiek, bouwplaten, typen, pottenbakken, verven op textiel, hout en glas. Modelbouw, constructie-systemen

Speelgoed en spellen voor kinderen van 9  t/m 11 jaar

X

Overbooked
Bij dit spel moet elke speler passagiers in zijn vliegtuig plaatsen. Hoe meer passagiers je kunt plaatsen hoe beter, maar als je ze niet kunt plaatsen zijn ze 'overbooked' en leveren ze strafpunten op. Het plaatsen van de passagiers gaat met behulp van kaartjes die aangeven hoe passagiers ten opzichte van elkaar geplaatst moeten worden. Door de kaartjes te draaien of verplaatsen kun je proberen zoveel mogelijk stoelen te vullen. Daarbij is het echter ook van belang om passagiers in bepaalde combinaties te plaatsen, want dat levert bonuspunten op. Er moeten dus steeds allerlei voor- en nadelen overwogen worden en keuzes worden gemaakt. Het spel wordt met 2 tot 4 spelers gespeeld, maar elke speler is voornamelijk met zijn eigen spelbord (vliegtuig) bezig. Er is niet veel interactie, maar spelers werken elkaar ook niet tegen, waardoor het spel niet erg competitief is. Overbooked is een gezellig strategiespel waarbij ruimtelijke planning is vereist. Klik op de afbeelding voor de Video Van Jumbo.

X

Eiffeltoren bij nacht - 3D puzzel gebouw van 216 stukjes. Bouw van stevige kunststof puzzelstukjes een indrukwekkend model van de Eiffeltoren bij nacht en laat deze door middel van LEDs stralen. Je kunt kiezen tussen een zachte verlichting die lijkt op het origineel of de variant met wisselende kleuren.
Een 3D puzzel van Ravensburger.
Klik hier voor meer info
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje.

X

Azul
In het tactische bordspel Azul moet je voor de Portugese koning Manuel I de muren van zijn koninklijk paleis met kleurige tegels versieren. Tijdens het bezoek van de Portugese koning aan het Alhambra in Zuid-Spanje was de koning namelijk erg gebiologeerd van de prachtige Azulejos (de oorspronkelijke witte en blauwe keramische tegels) waarmee de muren van het paleis waren gedecoreerd. Daarom gaf hij onmiddellijk de opdracht aan jou om zijn paleis met soortgelijke decoratieve tegels te verfraaien. In het spel vorm je patronen met de tegels om het paleis te versieren. Voor specifieke patronen en completerende sets, scoor je extra punten. Maar heb je materialen verspild? Dan worden er punten in mindering gebracht. De speler met de meeste punten, wint het spel Azul! Klik op de link in de afbeelding voor de Video. Van Asmodee

X

Geomag Mechanics Gravity Magnetic Track - 115 delig
De zwaartekracht onderzoekt de wereld van de magische onzichtbare krachten van magnetisme en zwaartekracht en vertegenwoordigt een innovatieve evolutie van de lijn Geomagworld Mechanics. De "zwaartekrachtmotor" van de nieuwe lijn kan het gewicht van de Geomag-bollen gebruiken om het mechanisme van mechanicaconstructies te activeren, zonder gebruik te maken van elektrische of batterijmotoren. De activiteit, gebaseerd op de exploitatie van fysische principes zoals magnetisme en zwaartekracht, maakt Mechanics Gravity een STEM-product dat alle niveaus van wetenschappelijke inzichten kan stimuleren.
Een innovatief magnetisch kanon duwt de stalen bollen om uw vermogen en snelheid te testen. Blijf je kanon laden totdat je bol wordt gevangen door een magnetische val. En zo gaat het!
Van Selecta
Klik op de link in de afbeelding voor meer informatie

X

Koehandel - Boer zoekt koe!
Hier vind je alles wat het onstuimige boerenhart begeert: dieren, veilingen en wat al niet meer! Haal je medespelers bij de koehandel flink het vel over de neus! Manipuleer de marktprijs van de dieren en beproef je geluk in de loterij! In het spel voor beginners is het met een beetje boerenverstand al meteen goed boeren. Maar in het spel voor gevorderden breekt bij kenners van de koehandel pas echt het beest los. 10 verschillende veilingen én de jonge dieren die voor het eerst van de partij zijn zorgen voor de nodige afwisseling. Dus, spring in je klompen en op naar de veemarkt!
Van Ravensburger
Klik op de link in de afbeelding voor meer informatie

X

Fortnite - vier speelfiguren inclusief accessoires
Squad up-and-drop in! De Fortnite Squad Mode 4-figuur Pack brengt Fortnite squads tot leven. Elke pakket is vol van Epic en Legendary outfits en nog veel meer. Elk figuur heeft zeer gedetailleerde decoratie. Voor uren speelplezier! Klik op de link in de afbeelding voor de Video. Van Boti.

X

Castorland Amsterdam Landscape - Puzzel - 1000 stukjes
Afmeting:68 x 47cm

Voor de echte puzzelaars is er Castorland. Dit puzzelmerk produceert al sinds 1989 puzzels voor zowel beginners als echte fanatiekelingen. Het assortiment varieert van puzzels met 12 stukjes voor de kleine puzzelaar tot 4000 stukjes voor de ervaren puzzelfans. De prachtige illustraties op de puzzels van Castorland brengen je in een ware droomwereld. Stukje voor stukje leg jij je Engelse cottage of mysterieuze berglandschap aan elkaar. Voor de jonge puzzelaar heeft Castorland vrolijke vloerpuzzels met sprookjesfiguren en boerderijdieren. Puzzelen kan erg ontspannend zijn na een drukke dag op het werk of gezellig samen met je partner, kinderen of familie. De puzzels zitten in een stevige doos en zijn daarom gemakkelijk op te bergen of mee te nemen tijdens een weekendje weg. Zet de televisie eens uit en kies voor een puzzel van Castorland.
Van Selecta
Klik op de link in de afbeelding voor meer informatie

X

Party & Co Family
Met Party & Co Family imiteer, teken, wring je je in bochten, geef antwoord op originele vragen en overwin de grappigste uitdagingen. Heb de grootste lol met de nieuwe Party & Co Family: een feestje voor de hele familie! Het spel kan in teams (maximaal 3 teams van 2 of meer spelers) gespeeld worden of met maximaal 3 individuen. Verdeel de spelers in teams. Kies met welke kant van het speelbord je wil spelen: het normale parcours duurt ongeveer 50 minuten. Het korte parcours ongeveer 25 minuten. Klik op de link in de afbeelding voor de Video. Van JUMBO

X

Atlantis Escape
Kan jij vluchten van Atlantis voordat deze mythische stad voor eeuwig onderwater verdwijnt? Zoek de kortste weg van bij de hoogste toren tot aan de haven, waar een schip op jou ligt te wachten om je in veiligheid te brengen. Hoeveel treden nog voor je er bent? Zal je er nog op tijd geraken? Atlantis Escape is een compact puzzelspel met 60 3D-opdrachten, handig om overal mee te nemen. Klik op de link in de afbeelding voor de Video. Van SMART Games

X

GraviTrax® Starter Set - Met het GraviTrax® kogelbaan systeem kan je je eigen kogelbaanwereld bouwen.
Gebruik de diverse bouwelementen om een parcours vol actie te maken en je kogels naar de finish te brengen. Het GraviTrax® kogelbaan systeem kan met uitbreidingen eindeloos worden aangepast en vergroot, voor gegarandeerd grenzeloos bouw- en speelplezier! Alle sets van Gravitrax® zijn compatibel en dus eindeloos met elkaar te combineren.
Klik hier voor meer info
Van Ravensburger
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

Fun Science - Saltwater Creatures
Wek de oertijd tot leven en maak kennis met de zoutkreeften.
Binnen 1 of 2 dagen kruipen de eerste larven uit hun ei.
Observeer hoe ze groeien, eten en in het water krioelen.
Deze set bevat alles wat je voor een succesvolle kweek nodig hebt.
Van Selecta

X

Hét pronkstuk in de reeks lanceringen van VTech dit jaar is de Globe. Mijn Interactieve Video Globe, om precies te zijn. Boeiend voor kinderen van 7 tot 99 jaar, omdat hiermee vanuit huis elk weetje op mondiaal niveau te achterhalen is. Met meer dan 3000 video- en audiofragmenten ben en je voorlopig niet uitgekeken, uitgeluisterd of uitgeleerd. En al helemaal niet klaar met reizen.
Hoezo is 2020 het jaar van thuisblijven, genoegen nemen met je habitat, die kleinere wereld? VTech biedt kinderen en verder iedereen die kinderlijke nieuwsgierigheid wist te behouden een gouden kans de wereld te ontdekken! Het instrument daarvoor is Mijn Interactieve Video Globe, die een schat aan informatie bewaart en op commando prijsgeeft.
Zeven werelddelen en minstens 250 landen zijn op die manier te verkennen. Welke taal wordt er gesproken, wat is de hoofdstad, hoe ziet de natuur eruit en welke dieren leven daar? Welke valuta gebruiken ze, wat zijn de belangrijkste monumenten en bezienswaardigheden? En -misschien wel het belangrijkst- wie wonen er nou eigenlijk?
Binnen al deze categorieën geeft de interactieve wereldbol zelf alle antwoorden. De BBC leverde daarvoor maar liefst 600 video’s, in totaal goed voor ruim vijf uur content, die speciaal voor Nederlandse en Belgische globetrotters werden vertaald. Speels karakter krijgt de verkenningstocht dankzij drie uitdagende spellen; De wereld rond in 20 dagen, Super Quiz en Waar op de wereld.
De Globe met verlichting kreeg een voet in de vorm van een stevige console waarin alle techniek en een full color LCD-scherm zijn verwerkt. De magische pen vormt de connectie tussen reislust, de wereldbol en het control center, waar alle wetenswaardigheden zijn opgeslagen. Met regelbaar volume en een stevig, duurzaam design is de Globe een inspirator voor jong en oud. Eentje voor jaren ook, want updates en extra inhoud zijn eenvoudig via Explor@Park te downloaden.
Klik hier voor meer info
Van Vtech
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

Smartivity Music Machine
Laat de muziek maar komen
Inspireer je kind om muzikant te worden. Ontdek het mechanisme van muziek dankzij de wereldwijde bestseller van Smartivity - de Mechanische
Muziekmachine. Maak kennis met noten en melodieën, verken oneindige mogelijkheden en combinaties om je eigen muziek te maken. Ga je gang, imponeer de wereld!
Van Smart
Klik op de link in de afbeelding voor meer informatie

X

Ticket to Ride Europe
Het bordspel Ticket to Ride Europe neemt je mee op een nieuw treinavontuur door de grootste steden van Europa.
Spelers proberen treinroutes op hun bestemmingskaarten te volbrengen. Dit doe je door verbindingen tussen steden te claimen, die je mag bouwen via de juiste kaartencombinaties. Heb jij aan het eind van het spel de meeste punten verzameld met jouw treinnetwerk? Dan ben jij de winnaar!
Dit spel biedt spanning en speelplezier voor het hele gezin!
Van Asmodee
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

Unlock! Ontsnappingsavonturen
Unlock! is een coöperatief kaartspel geïnspireerd door escape rooms; ruimtes waaruit je moet ontsnappen binnen 60 minuten. Unlock! laat je deze ervaring nu thuis aan je eigen tafel beleven met een kaartendeck en een gratis app die je door de diverse scenario's leidt.
Doorzoek de ruimtes, combineer voorwerpen en los alle puzzels op!
Van Asmodee

X

Dixit
In Dixit speel je met prachtig geïllustreerde, grote speelkaarten.
Wanneer je aan de beurt bent zeg je iets over één van de kaarten in je hand. Je kunt iets vertellen, zingen of rijmen, wat je maar wil. Vervolgens kiezen de andere spelers een kaart uit hun hand die het beste aansluit bij wat de verteller heeft gezegd. De gekozen kaarten worden samen geschud met de oorspronkelijke kaart. Vervolgens worden ze opengedraaid en moeten de spelers raden welke de oorspronkelijke kaart is.
Dit unieke spel is geschikt voor de hele familie, ook voor mensen die niet van spelletjes houden.
Van Asmodee
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

BBC Earth: Animals
Leer spelenderwijs grappige en interessante feiten over onze planeet en de wilde dieren die er leven.
Klik hier voor meer info Van Identity Games
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

Bresk
Door te dobbelen bepaalt de actieve speler welke letters alle spelers moeten opschrijven. Kies slim, maak het je tegenstander lastig en schrijf woorden in kruiswoord-stijl. Elke letter is een punt waard!
Klik hier voor meer info
Van Jumbo
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

Bad bruisballen
Maak zelf heerlijk geurende en kleurrijke Bad bruisballen met deze set van SES Creative. Volg stap voor stap de instructies en meng de mix voor bruisballen met de heerlijk geurende kleuroplossing. Gebruik de bijgeleverde mallen om mooie ronde bruisballen te vormen. Ga voor een heerlijk geurende blauwe of gele bruisbal, of meng de kleuren door elkaar. Cosmetisch getest. Inclusief twee mooie organza bewaarzakjes en luxe bewaarblik.
Klik hier voor meer info
Van SES
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

X

Beedz art – Poes
Maak zelf een prachtig kunstwerk van strijkkralen van ca. 30x40cm groot met BEEDZ Art. Een echte eyecatcher voor aan de muur van bijvoorbeeld woon- of slaapkamer. Plaats eenvoudig de kralen in het juiste patroon, zoals aangegeven op het grote instructievel. Strijk daarna de kralen aan elkaar tot één geheel. De set bevat 7000 strijkkralen in de juiste kleurenmix, zes koppelbare strijkkralenborden, een instructieposter met groot voorbeeld en een groot strijkvel. BEEDZ Art is een complete activiteit met alle benodigdheden om direct aan de slag te kunnen met een nieuwe creatieve uitdaging!
Klik hier voor meer info
Van SES
Klik op de link in de afbeelding voor een filmpje

Folders over speelgoed

De Stichting SpeelGoed Nederland geeft over verschillende onderwerpen informatie.
Deze informatie kan via de website worden gedownload of door verenigingen, scholen enz. worden besteld via het bestelformulier geopend en geprint.

Folders downloaden of aanvragen

Iedere leeftijd zijn eigen speelgoed