Spelen is leuk!

Spelen is leuk! En met goed en uitdagend speelgoed is dat nog leuker. Er is heel veel speelgoed te koop, dus er is altijd ook wat voor jou. Op deze site veel informatie over goed speelgoed. Kijk eens rond. Heb je een vraag? Stuur dan een mail, klik hier. Of stuur een berichtje naar info@SpeelGoedInfo.nl.

Speelgoedveiligheidstips


Kijk hier naar interessante informatie over speelgoed.

Kunt u mij een advies geven over het inrichten van een wachtkamer waar kinderen komen van de leeftijd 4 t/m 16?

 

Antwoord: Ik kan u wel een paar suggesties doen rondom de inrichting van een wachtkamer. Het is jammer dat u niet mailt wat voor wachtkamer het betreft. Het is namleijk zo dat kinderen tot en met een jaar of zeven over het algemeen graag fantasiespel spelen. Dit spel helpt hen (onbewust) beter greep te krijgen op allerlei zaken van alledag. Zeker wanneer dat dringende zaken betreft. Is het een wacht kamer voor een artsenpraktijk dan kan het helpend zijn voor de kinderen om daar speelmaterialen te leggen die betrekking hebben op een doktersbezoek. Stoere "coole" figuren (Transformers, action maar ook Barbies en (machtige) prinsessen zijn ook fijn om mee te spelen. Ze helpen je sterk te zijn als je wacht op iets spannends. De oudere kinderen zullen echter niet meer zo gemakkelijk spelen in gezelschap van anderen. Puzzels en spelletjes die je alleen kunt spelen zijn dan aantrekkelijker en voor de oudere kinderen is het beter op zoek te gaan naar tijdschriften die passen bij de leeftijdsgroep. Jongens en meisjes hebben een heel verschillende interesse op deze leeftijd. het is goed voor beide iets te neer te leggen.
Verder wil ik adviseren om niet te klein en/of gedetailleerd speelgoed neer te leggen. Zeker wanneer deze stoere pop je geholpen heeft om je spanning in banen te leiden is de verleiding erg groot hem of haar in je zak te steken (ook voor kinderen die dat in andere situaties nooit zouden doen!!) Bovendien is speelgoed dat niet compleet of stuk erg onaantrekkelijk. Speelgoed dat niet zo duur is gemakkelijk te vervangen of compleet gemaakt.

laden...
Verkiezing Speelgoed

Ieder jaar wordt de Verkiezing Speelgoed
georganiseerd. In meerdere 
leeftijdsgroepen 
worden artikelen gekozen. Het artikel met de meeste stemmen is winnaar in een groep. 

Verlanglijstje
Verlanglijstje

Kijk hier voor het het speelgoed verlanglijstje.

Trends in speelgoed in 2018

 

Spellen
Spellen

Houd je ook van spellen? Kijk dan eens hier voor suggesties.

Junior 6-8 jaar
Junior 6-8 jaar

Leerzame spelletjes kunnen op een speelse manier helpen lesstof van school beter onder de knie te krijgen

Koopwijzer
Koopwijzer

Welk speelgoed past bij welke leeftijd.

Speelgoedmuseum
Speelgoedmuseum

Er zijn veel speelgoedmusea waar je vaak ook kunt spelen