Spelen is leuk!

Spelen is leuk! En met goed en uitdagend speelgoed is dat nog leuker. Er is heel veel speelgoed te koop, dus er is altijd ook wat voor jou. Op deze site veel informatie over goed speelgoed. Kijk eens rond. Heb je een vraag? Stuur dan een mail, klik hier. Of stuur een berichtje naar info@SpeelGoedInfo.nl.

Speelgoedveiligheidstips


Kijk hier naar interessante informatie over speelgoed.

Speelgoed en het milieu

 

In het "speelgoedbesluit" is vermeld welke materialen in welke hoeveelheden in speelgoed mogen worden verwerkt. De leveranciers van merkspeelgoed houden zich daar aan. Bovendien mag speelgoed dat niet voldoet aan de eisen die door de overheid zijn gesteld, niet op de Nederlandse markt worden gebracht.
In speelgoed zijn niet meer of minder gevaarlijke stoffen voor het milieu verwerkt dan in andere consumentenprodukten. Helaas treedt er bij het vervaardigen van speelgoed en bij het afbreken ervan altijd wel enige schade op, overigens net zoals bij alle produkten die worden gemaakt. De leveranciers van merkspeelgoed zien er nauwlettend op toe dat die schade zo veel mogelijk beperkt wordt. Zij maken hun producten ook zeer duurzaam. Dat betekent dat er met de produkten gedurende een langere periode kan worden gespeeld. Bovendien zijn zij zich er goed van bewust dat met een groot aantal van hun produkten met name door kinderen wordt gespeeld. Met kinderen moet je heel voorzichtig zijn. Daarom streven de leveranciers er naar de toepassing van gevaarlijke stoffen zoveel mogelijk te beperken.

laden...
Verkiezing Speelgoed

Ieder jaar wordt de Verkiezing Speelgoed
georganiseerd. In meerdere 
leeftijdsgroepen 
worden artikelen gekozen. Het artikel met de meeste stemmen is winnaar in een groep. 

Verlanglijstje
Verlanglijstje

Kijk hier voor het het speelgoed verlanglijstje.

Trends in speelgoed in 2018

 

Spellen
Spellen

Houd je ook van spellen? Kijk dan eens hier voor suggesties.

Junior 6-8 jaar
Junior 6-8 jaar

Leerzame spelletjes kunnen op een speelse manier helpen lesstof van school beter onder de knie te krijgen

Koopwijzer
Koopwijzer

Welk speelgoed past bij welke leeftijd.

Speelgoedmuseum
Speelgoedmuseum

Er zijn veel speelgoedmusea waar je vaak ook kunt spelen