Spelen is leuk!

Spelen is leuk! En met goed en uitdagend speelgoed is dat nog leuker. Er is heel veel speelgoed te koop, dus er is altijd ook wat voor jou. Op deze site veel informatie over goed speelgoed. Kijk eens rond. Heb je een vraag? Stuur dan een mail, klik hier. Of stuur een berichtje naar info@SpeelGoedInfo.nl.

Speelgoedveiligheidstips


Kijk hier naar interessante informatie over speelgoed.

Trends 2017

Perbericht
Amsterdam, 30 november 2017

Speelgoedtrends 2017 heel divers:

LOL, Creatief, Spellen, Technisch, Verzamelen, Puzzels, Constructie

 

Uitpakken, het blijft spannend. Kinderen vinden het leuk om bijvoorbeeld een LOL bal te krijgen, er een video van te maken en die te posten. Slijm maken of kopen blijft ook een trend, ook daarvan zijn steeds meer filmpjes te vinden op YouTube.

Om bij creatief te blijven: denk aan Play-Doh zoals Vormen en Kleuren voor de hele kleine kinderen en andere varianten voor de oudere kinderen, verder schilderen op nummer, Dessineo, Blopens,
Gel-a-Peel en Mandela Design.

De vraag naar spellen is de afgelopen jaren stijgend. Dan gaat het niet alleen om spellen voor kinderen, maar ook voor volwassenen die dan weer interesse hebben in partyspellen al 30 seconds (Everyday Life) of Escape Room, die nu ook met een virtual reality bril is aan te schaffen. Ook spellen die je alleen kunt spelen worden steeds belangrijker.
Naar tijdloze spellen blijft de vraag hoog. Denk aan allerlei variaties van Monopoly of Carcassonne en aan Doolhof, Risk, Stef Stuntpiloot.
Kinderen van een bepaalde leeftijd zijn geïnteresseerd in het Poepspel, Toiletpret en Rakker Kakt.
Pret valt te beleven met spellen als Stoopido, Speak out Kids tegen ouders,  

In alle vormen en maten worden puzzels aangeboden; met vrolijke afbeeldingen van Jan van Haasteren of met fraaie kunstzinnige platen of puzzels in 3D.

Hoogwaardige technische mogelijkheden zijn terug te vinden in robots die je zelf bouwt maar ook in speelgoed voor de jongsten als MagiBook en de Toet Toet-serie. Voor iets oudere kinderen is er veel belangstelling voor de Kidizoom range. De artikelen van Engino – voor jongens en meisjes! – doen het goed evenals de MacroBot.

Licenties: Paw Control, nijntje en PJ Masks. En terug van weg geweest de Beyblades.

En altijd is er interesse voor Duplo en Lego en Playmobil.

SpeelGoedInfo vindt dat spelen vooral leuk moet zijn. Leren doe je toch wel op school maar zeker ook als je speelt. Zelfs meer dan dat je zou denken. Veel informatie over spelen en de waarde van spelen voor de ontwikkeling van kinderen is te vinden op de site www.speelgoedinfo.nl. Kijk bij Informatie.

laden...
Verkiezing Speelgoed

Ieder jaar wordt de Verkiezing Speelgoed
georganiseerd. In meerdere 
leeftijdsgroepen 
worden artikelen gekozen. Het artikel met de meeste stemmen is winnaar in een groep. 

Verlanglijstje
Verlanglijstje

Kijk hier voor het het speelgoed verlanglijstje.

Spellen
Spellen

Houd je ook van spellen? Kijk dan eens hier voor suggesties.

8 en 9 jaar
8 en 9 jaar

Spelletjes spelen en kennis testen. Allerlei soorten spelletjes, voor de lol of informatieve, zijn geschikt. Of constructiebouwwerken maken.

Koopwijzer
Koopwijzer

Welk speelgoed past bij welke leeftijd.

Speelgoedmuseum
Speelgoedmuseum

Er zijn veel speelgoedmusea waar je vaak ook kunt spelen

Aankopen doen buiten EU

De rechten van consumenten zijn bij aankopen buiten de EU niet altijd hetzelfde als wanneer in Nederland artikelen worden gekocht. De eisen die aan de veiligheid van b.v. speelgoed worden gesteld, zijn niet altijd gelijk. Ook kan het zo zijn dat invoerrechten en BTW moeten worden voldaan. 
De Rijksoverheid geeft meer informatie incl. voorbeelden; ze zijn hier te vinden.

Advies: kijk op deze site, zeker als artikelen voor kinderen worden gekocht!