Spelen is leuk!

Spelen is leuk! En met goed en uitdagend speelgoed is dat nog leuker. Er is heel veel speelgoed te koop, dus er is altijd ook wat voor jou. Op deze site veel informatie over goed speelgoed. Kijk eens rond. Heb je een vraag? Stuur dan een mail, klik hier. Of stuur een berichtje naar info@SpeelGoedInfo.nl.

Speelgoedveiligheidstips


Kijk hier naar interessante informatie over speelgoed.

Speel iedere dag 30 minuten!

Persbericht
Amsterdam, november 2018

“MAAK VAN SPELEN EEN LEUKE GEBEURTENIS”

aldus Ger Ramakers, de opsteller van het “speelgoedrecept”: speel iedere dag 30 minuten.

“Ga met z’n allen rond de tafel zitten om een spelletje te spelen en maak het gezellig: zorg voor thee, limonade en koekjes. Daarmee wordt spelen met elkaar nog leuker!”

Dr. Ger Ramakers is ontwikkelingspsycholoog en heeft het “speelgoedrecept” opgesteld waaruit bovenstaande quote afkomstig is. Het recept is op
7 november jl. tijdens de bekendmaking van de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2018 gelanceerd. In het recept worden de goede aspecten van spelen uiteengezet. Ger Ramakers werd door Chazia Mourali geïnterviewd en heeft zijn zienswijze verder toegelicht.

Unicef heeft het Verdrag inzake de Rechten van het Kind (art. 31) opgesteld; spelen wordt expliciet genoemd. Het “speelgoedrecept”, ook voor 18 plussers!, is te lezen en te downloaden en het interview is te zien op https://www.speelgoedvanhetjaar.nl/overspelen. Het interview kost even tijd, maar dan weet je ook wat!

 

 

laden...
Verkiezing Speelgoed

Ieder jaar wordt de Verkiezing Speelgoed
georganiseerd. In meerdere 
leeftijdsgroepen 
worden artikelen gekozen. Het artikel met de meeste stemmen is winnaar in een groep. 

Verlanglijstje
Verlanglijstje

Kijk hier voor het het speelgoed verlanglijstje.

Spellen
Spellen

Houd je ook van spellen? Kijk dan eens hier voor suggesties.

8 en 9 jaar
8 en 9 jaar

Spelletjes spelen en kennis testen. Allerlei soorten spelletjes, voor de lol of informatieve, zijn geschikt. Of constructiebouwwerken maken.

Koopwijzer
Koopwijzer

Welk speelgoed past bij welke leeftijd.

Speelgoedmuseum
Speelgoedmuseum

Er zijn veel speelgoedmusea waar je vaak ook kunt spelen

Aankopen doen buiten EU

De rechten van consumenten zijn bij aankopen buiten de EU niet altijd hetzelfde als wanneer in Nederland artikelen worden gekocht. De eisen die aan de veiligheid van b.v. speelgoed worden gesteld, zijn niet altijd gelijk. Ook kan het zo zijn dat invoerrechten en BTW moeten worden voldaan. 
De Rijksoverheid geeft meer informatie incl. voorbeelden; ze zijn hier te vinden.

Advies: kijk op deze site, zeker als artikelen voor kinderen worden gekocht!