Spelen geeft plezier

Weetjes over speelgoed

Spelen doe je voor je plezier. En speelgoed speelt daarbij een belangrijke rol. Er is speelgoed voor binnen en buiten, voor jonge en oudere mensen, voor thuis en op vakantie. Zelfs als je ziek bent kan speelgoed je even afleiden. Spelen met speelgoed leert je ook een hoop. Het prikkelt je fantasie, leert je omgaan met winnen en verliezen en laat je samenwerken met anderen. Maar bovenal is speelgoed gewoon heel leuk. Zo leuk zelfs, dat je de tijd vergeet.

Tips

Heb je een leuke tip over spelen en/of goed speelgoed?

Laat het ons weten!

Nieuws

Werkstuk of spreekbeurt

Je gaat een spreekbeurt houden of werkstuk maken voor school. Wat is er dan leuker dan te vertellen of te schrijven over iets dat je interesse heeft. Zoals speelgoed! Want spelen is iets dat we allemaal doen en allemaal leuk vinden.

Lees meer

Speelgoedmusea

Hier vind je een lijst met speelgoedmusea. Misschien is er één bij jou in de buurt, die je kunt bezoeken. Vaak organiseren musea rondleidingen of speurtochten speciaal voor kinderen.

Lees meer

Leuke links

Hieronder tref je leuke en informatieve links aan naar sites die met speelgoed te maken hebben:

Links naar spellen

Via de volgende internetadressen vind je informatie, spelregels en wat je verder nog wilt weten over spellen. Spellen worden bekeken, uitgelegd en soms ook gespeeld. Je kan er vragen stellen, als je de spelregels niet goed begrijpt. Als je de spelregels van een spel kwijt bent, kun je die meestal op één van de sites vinden. Eveneens vind je er links naar de firma’s die de spellen maken. Ook zij hebben vaak een e-mailadres of een telefoonnummer waar je vragen kunt stellen.

Folders over speelgoed

De Stichting SpeelGoed Nederland geeft over verschillende onderwerpen informatie.
Deze informatie kan via de website worden gedownload of door verenigingen, scholen enz. worden besteld via het bestelformulier geopend en geprint.

Folders downloaden of aanvragen