Spelen is leuk!

Spelen is leuk! En met goed en uitdagend speelgoed is dat nog leuker. Er is heel veel speelgoed te koop, dus er is altijd ook wat voor jou. Op deze site veel informatie over goed speelgoed. Kijk eens rond. Heb je een vraag? Stuur dan een mail, klik hier. Of stuur een berichtje naar info@SpeelGoedInfo.nl.

Speelgoedveiligheidstips


Kijk hier naar interessante informatie over speelgoed.

Speelgoed als onderwerp


Als je met goed speelgoed speelt, leer je een heleboel terwijl je dat niet in de gaten hebt. Een voorbeeld: je speelt met je vriendje en je zusje een spelletje. Je leert dan:dat de één na de ander aan de beurt komt. Je leert dus op je beurt te wachten.

  • dat  bij een spel regels horen.
  • maar soms kom je in een situatie terecht die niet omschreven staat in de spelregels. Je moet dan met elkaar overleggen hoe je verder moet gaan. Je leert om samen tot een oplossing te komen.
  • dat je soms geluk hebt als je een spel speelt maar soms ook pech en dan verlies je. Je merkt dus dat je met geluk soms een eind komt en verder dat de wereld echt niet vergaat als je verliest.
  • dat sommige spellen nog te moeilijk voor je zijn maar dat je door samen de regels een beetje aan te passen toch mee kunt spelen.

Kortom: over spelen met speelgoed en spellen valt veel te zeggen en te schrijven.
 

laden...
Verkiezing Speelgoed

Ieder jaar wordt de Verkiezing Speelgoed
georganiseerd. In meerdere 
leeftijdsgroepen 
worden artikelen gekozen. Het artikel met de meeste stemmen is winnaar in een groep. 

Verlanglijstje
Verlanglijstje

Kijk hier voor het het speelgoed verlanglijstje.

Spellen
Spellen

Houd je ook van spellen? Kijk dan eens hier voor suggesties.

8 en 9 jaar
8 en 9 jaar

Spelletjes spelen en kennis testen. Allerlei soorten spelletjes, voor de lol of informatieve, zijn geschikt. Of constructiebouwwerken maken.

Koopwijzer
Koopwijzer

Welk speelgoed past bij welke leeftijd.

Speelgoedmuseum
Speelgoedmuseum

Er zijn veel speelgoedmusea waar je vaak ook kunt spelen

Aankopen doen buiten EU

De rechten van consumenten zijn bij aankopen buiten de EU niet altijd hetzelfde als wanneer in Nederland artikelen worden gekocht. De eisen die aan de veiligheid van b.v. speelgoed worden gesteld, zijn niet altijd gelijk. Ook kan het zo zijn dat invoerrechten en BTW moeten worden voldaan. 
De Rijksoverheid geeft meer informatie incl. voorbeelden; ze zijn hier te vinden.

Advies: kijk op deze site, zeker als artikelen voor kinderen worden gekocht!