Spelen is leuk!

Spelen is leuk! En met goed en uitdagend speelgoed is dat nog leuker. Er is heel veel speelgoed te koop, dus er is altijd ook wat voor jou. Op deze site veel informatie over goed speelgoed. Kijk eens rond. Heb je een vraag? Stuur dan een mail, klik hier. Of stuur een berichtje naar info@SpeelGoedInfo.nl.

Speelgoedveiligheidstips


Kijk hier naar interessante informatie over speelgoed.

Tips!

Handige Tips voor het maken van een werkstuk
Het schrijven van een werkstuk is geen eenvoudige klus. Heel belangrijk is een goede voorbereiding. We willen je met enkele tips op weg helpen.

1. Kies een onderwerp dat je interesseert.
Voor een interessant onderwerp kijk je op het internet, in het documentatie centrum of in de bibliotheek. Kijk op internet voor links naar interessante websites over jouw onderwerp. Zoals bij speelgoed bijvoorbeeld op speelgoed.pagina.nl

2. Plaatjes verzamelen.
Begin op tijd met het verzamelen van illustratiemateriaal. Illustraties vind je op het internet. Kijk ook in tijdschriften en reisgidsen.

3. Informatie verzamelen.
Zoek informatie op het internet en druk het af.Haal in de bibliotheek  boeken die niet te moeilijk zijn. Kijk in het documentatie centrum van je school.Ga of schrijf naar een museum, dierentuin, bedrijf, reisbureau, winkel, stichting enz.

4. Voordat je gaat schrijven.
Lees de gevonden informatie goed door.Maak een lijstje met hoofdstukken die je wilt maken en zet ze in de goede volgorde. Verzin een goede titel. De titel moet bij het hele  werkstuk passen!

5. Je werkstuk schrijven.
Schrijf geen zinnen over uit een boek of folder, maar probeer alles zoveel mogelijk in je eigen woorden op te schrijven. Gebruik nooit woorden die je niet kent. Als je moeilijke woorden tegenkomt, vraag dan aan je ouders of op school wat deze woorden betekenen, of zoek ze op in een woordenboek. Laat ruimte voor de plaatjes die je in jouw werkstuk wilt plakken. Schrijf niet alles achter elkaar. Als je iets over een nieuw onderwerp gaat schrijven, laat dan een regel open of verzin een kopje dat je erboven kunt zetten. Gebruik voorbeelden en vergelijkingen om iets duidelijk te maken.

6.Tot slot.
Schrijf op de eerste bladzijde de inhoudsopgave, de titels van alle hoofdstukken. Maak een mooie kaft, werk bijvoorbeeld met foto's en tekeningen of gebruik kleuren.
 

laden...
Verkiezing Speelgoed

Ieder jaar wordt de Verkiezing Speelgoed
georganiseerd. In meerdere 
leeftijdsgroepen 
worden artikelen gekozen. Het artikel met de meeste stemmen is winnaar in een groep. 

Verlanglijstje
Verlanglijstje

Kijk hier voor het het speelgoed verlanglijstje.

Spellen
Spellen

Houd je ook van spellen? Kijk dan eens hier voor suggesties.

8 en 9 jaar
8 en 9 jaar

Spelletjes spelen en kennis testen. Allerlei soorten spelletjes, voor de lol of informatieve, zijn geschikt. Of constructiebouwwerken maken.

Koopwijzer
Koopwijzer

Welk speelgoed past bij welke leeftijd.

Speelgoedmuseum
Speelgoedmuseum

Er zijn veel speelgoedmusea waar je vaak ook kunt spelen

Aankopen doen buiten EU

De rechten van consumenten zijn bij aankopen buiten de EU niet altijd hetzelfde als wanneer in Nederland artikelen worden gekocht. De eisen die aan de veiligheid van b.v. speelgoed worden gesteld, zijn niet altijd gelijk. Ook kan het zo zijn dat invoerrechten en BTW moeten worden voldaan. 
De Rijksoverheid geeft meer informatie incl. voorbeelden; ze zijn hier te vinden.

Advies: kijk op deze site, zeker als artikelen voor kinderen worden gekocht!